27 mei, 2024

Over ons

Schietsportvereniging De Vrijheid Bussum is een actieve door de KNSA gecertificeerde vereniging met ca 300 leden, die is opgericht op één januari 1952 en is aangesloten bij de KNSA (Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie). http://www.knsa.nl/ Als lid van De Vrijheid Bussum ontvangt u vier keer per jaar het KNSA-magazine “Schietsport”.

Sportschieten is een sport die geschikt is voor iedereen en voor iedere leeftijd. Het is een sport voor perfectionisten die niets willen missen. Een (Olympische) sport waar alles in zit en die kan worden beoefend van recreatief tot aan sportniveau. Een sport die in Nederland momenteel door circa 42.000 bij de KNSA geregistreerde schutters wordt beoefend in de leeftijdscategorie van circa 9 tot 90 jaar!

De vereniging heeft tot doel het in verenigingsverband bevorderen van de schietsport door het houden van schietoefeningen en wedstrijden. Leden krijgen hiertoe instructie en opleiding; zij kunnen hiervoor gebruik maken van verenigingswapens. De Vrijheid beschikt over een moderne accommodatie met tien 25m en tien 50m banen in Bussum. Daarbij telt ook het sociale aspect: de vereniging beschikt over een gezellige kantine; jaarlijks is er o.a. de Paas- en Kerstwedstrijd, de Nieuwjaarsreceptie en de Zomer BBQ.

Voor verdere info over de schietsport:

http://schietsport.startpagina.nl/